donderdag 22 september 2011

Een varende caravan: de Sealander

Allicht kon de Duitse ontwerper Daniël Straub niet kiezen tussen een caravanvakantie of een bootvakantie, dus besloot hij een caravan te ontwerpen die niet alleen achter een auto gehangen kan worden, maar ook een flink stuk kan varen met behulp van een gewone of elektrische buitenboordmotor tot vijf PK. Het heeft Daniël Straub twee jaar gekost, mijn zijn Sealander is nu klaar voor massaproductie en als het goed is, is de bootcaravan vanaf begin volgend jaar te koop.
Omdat de Sealander slechts 400 kilo weegt en 3,90 m bij 1,85 m meet, kan de caravan ook door kleinere auto's getrokken worden. Daarnaast is Daniël Straub zo slim geweest om de Sealander te voorzien van een flexibel interieur, waardoor een ieder de caravan aan kan passen naar zijn of haar eigen wensen. Ook is de Sealander voorzien van twee bedden, die in een handomdraai omgetoverd kunnen worden tot banken, waarop je kunt zitten tijdens het varen. Je kunt dus 's ochtends op de camping wakker worden en daarna een stuk met hetzelfde voertuig varen.
Ook al is de verkoopdatum bekend, het is nog even afwachten of je voor de Sealander een caravanverzekering af moet sluiten, of een bootverzekering én een caravanverzekering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten