maandag 22 augustus 2011

Ergenis van vrachtwagenchauffeur

Vrachtwagenchauffeurs beginnen zich steeds meer last te krijgen van auto’s met caravans. Bestuurders rijden te langzaam en parkeren op plaatsen die alleen bestemd zijn voor vrachtwagens. Het truckstar festival is voor de chauffeurs een uitgelezen plaats om wraak te nemen, tijdens de caravanraces worden de sleurhutten vakkundig gesloopt.
Vrachtwagenchauffeurs en bestuurders van personenwagens met caravan is niet echt optimaal te noemen. Vrachtwagenchauffeurs ergeren zich dood aan auto’s met caravans die langzamer rijden dan 80km/h. Voor chauffeurs is het namelijk op veel autosnelwegen verboden in te halen, maar vervelender is eigenlijk het foutief parkeren.
Fikse boetes
De hoofdredacteur van Truckstar, Arjen van Vliet, geeft aan dat het met name het parkeerprobleem een grote ergernis is. Chauffeurs hebben nu eenmaal niet de tijd eindeloos te zoeken naar een parkeerplek. Ze zijn gebonden aan de strikte rijtijdenwet, even doorrijden zit er dus niet in. Wanneer er namelijk geen gehoor gegeven wordt aan deze tijden staan er fikse boetes op.
Ook de politie heeft beloofd tijdens de zomermaanden extra aandacht te besteden aan het foutief parkeren van de auto’s met caravan. Tijdens de zomermaanden vinden sowieso de zogeheten vakantiecontroles plaats waarbij de caravanverzekering en de staat van de caravan gecheckt worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten