maandag 22 augustus 2011

Caravanverzekering: handig om te weten


Elke zomer gebeuren er wel ongelukken op de weg met mensen die met de caravan op vakantie zijn. Als je net op vakantie gaat, of net terugkomt het is altijd niet leuk. Als je gewoon verzekerd bent, denk je dat er zowieso geen problemen zullen ontstaan. Er zijn echter enkele aspecten waar je op moet letten als je je caravan verzekerd.
Volgens de wet zou een goede complete autoverzekering ook het WA-risico van een aangekoppelde caravan mee moeten rekenen. Dit komt toch niet altijd zo uit, zo wordt er bij een gewone autoverzekering bijvoorbeeld geen dekking gegeven tegen diefstal, stormschade en beschadigign van de caravan. Hiervoor heeft men dus een uitgebreidere verzekering nodig dan het gewone 'standaard-pakket'. Check dus even goed je verzekeringscontract na voordat je op vakantie gaat.
Voor mensen die regelmatig met de caravan op pad gaan is het helemaal geen slechte optie om een aparte caravanverzekering af te sluiten. Hierdoor kun je vaak rekenen op een snelle hulpverlening rekenen, waar je ook maar zit. Daarnaast kun je je ook afvragen of je voortent en inboedel wel verzekerd is. Ook is het altijd handig om je caravan (of vouwwagen) door FOCWA te laten keuren.
Het is altijd handig om bij je huidige verzekeraar na te gaan of er de mogelijkheid is om de caravan te verzekeren. Zo ja, dan kun je misschien een premiekorting krijgen als je een caravanverzekering bij de rest van je pakket afsluit.
Let trouwens ook goed op bij boeken van de vakantie of je een extra groene kaart nodig hebt. Als je bijvoorbeeld naar Polen, Spanje of Duitsland gaat, heb je een speciale groene kaart nodig, die je bij je caravanverzekeraar aan kunt vragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten