maandag 18 juli 2011

Tempo 100-keuring

Heb je geen zin om op je vakantie met 80 km per uur door Duitsland te rijden? Dan kun je het beste een tempo 100-keuring doen, zodat je in plaats van 80 km per uur gewoon 100 km per uur kunt rijden. Bij deze keuring laat je je auto en betreffende aanhanger keuren of ze aan de eisen voldoen, zo ja, dan krijg je een sticker op je vouwwagen of caravan.
Je kunt de 100-keuring regelen bij twee organisaties in Nederland. Dat kun je doen bij TÜV Nord te Apeldoorn (www.tuev-nord.nl) of Dekra te Uden (www.dekra.nl). De keuringen van TÜV Nord worden bij verschillende caravandealers over het land door TÜV Nord zelf uitgevoerd of bij het kantoor te Apeldoorn. Dekra komt op locatie langs nadat je een opdrachtformulier invult en mailt of opstuurt. De enige voorwaarde voor Dekra is dat er loopruimte om de voertuigen is, zodat de controleur de caravan goed kan testen. Bij de aanschaf van een caravan wil het ook regelmatig gebeuren dat de caravandealer deze sticker voor u regelt.
De exacte eisen voor de tempo 100-keuring kunt u vinden op de pagina van TÜV Nord en Dekra. De belangrijkste eisen hebben we hier voor u opgesomd.
Voor de auto is een ABS remsysteem een van de belangrijkste eisen.
Voor de caravan zelf is het belangrijk dat u caravan de volgende eigenschappen heeft:
  • Een oplooprem
  • Hydraulische schokdempers
  • De juiste loadindex voor uw banden
  • De juiste snelheidscodering voor uw banden
  • De banden mogen niet ouder dan 6 jaar zijn
  • Een anti slingerkoppeling wordt ook vaak meegenomen in de keuring.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten