maandag 29 september 2014

Voordelen caravan ten opzichte van een camper

Veel mensen twijfelen tussen de aanschaf van een camper of caravan. Allebei de manieren hebben hun eigen voordelen. De caravan zorgt ervoor dat de mobiliteit op je vakantie blijft gewaarborgd tijdens een verblijf. Een camper is echter gemakkelijker om snel door te trekken.

Caravan

Om te beginnen kent een caravan een lagere aanschafprijs. Dit is iets waar men al snel blij van wordt. Daarnaast is het ideaal om vanaf je verblijfplaats je auto af te koppelen en zo nog de wijde omgeving te kunnen bezoeken. Wanneer je bijvoorbeeld in Limburg bent kun je kiezen voor een dagje Rotterdam met de auto. Parkeren in Maastricht is ook geen probleem met een personenauto. Campers hebben vaak ook de beperking de stad niet in te kunnen. Het nadeel aan een camper is echter dat het een zware aanhanger is waar veel auto's niet op zijn gemaakt. Je auto krijgt een relatief zware taak mee en je bent een stuk minder wendbaarder met de caravan achter de auto.

Camper

Campers zijn duur, heel duur. Een camper van 15 jaar oud kan nog gemakkelijk tussen de vijf- en tienduizend euro kosten. Daarnaast is het rijcomfort vaak niet denderend waardoor je vaak blij bent wanneer je eenmaal op de plek van bestemming bent aangekomen. Toch is het grote voordeel de mobiliteit. Ben je je camping beu? Je kunt zo door naar een nieuwe locatie, of zelfs een hele nieuwe omgeving. Vooral langs de kusten van Frankrijk en Spanje zijn goedkope staplekken waardoor je eenvoudig en relatief voordelig een trektocht van Nederland tot Portugal kunt maken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten