vrijdag 29 juni 2012

Een ongeluk in het buitenland

Wanneer u een goede caravanverzekering heeft hoeft u zich op vakantie niet veel druk te maken. Natuurlijk is het wel net zo verstandig om altijd zo voorzichtig mogelijk te rijden, toch kan u bijvoorbeeld bij een ongeluk betrokken raken terwijl u niet eens de iets verkeerd deed. Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat een slapende vrachtwagenchauffeur u van de weg heeft gedrukt. 
Toch gebeurd het regelmatig dat mensen in het buitenland bij een ongeluk betrokken raken. Stel dat u een ongeluk heeft, waarbij een auto met aanhanger of caravan is betrokken, let er dan goedt op dat wanneer u verzekering papieren invult u de beide kentekens opschrijft. Het kenteken van het trekkend voertuig is namelijk niet altijd hetzelfde als dat van de caravan of de aanhanger. Om verhaal te kunnen halen bij de tegenpartij zijn deze gegevens wel essentieel. Het is sowieso vaak al lastig als u in een ongeluk verzeild raakt met iemand uit een ander land omdat de verzekeringspapieren in een andere taal zijn en u het liefst een vertaalbureau zou inhuren om de lastige kleine letters in een andere taal te begrijpen.  
Wanneer u niet beide kentekens heeft is het mogelijk dat het trekkend voertuig niet meer te achterhalen is, waardoor u zelf voor de schade zult gaan opdraaien. Wees dus verstandig en zorg dat u beide kentekens noteert, deze kunt u vervolgens bij uw verzekeraar neerleggen, waarna het meestal snel opgelost zal worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten