dinsdag 5 juli 2011

Goed voorbereid op vakantie

De vakanties zijn begonnen en veel mensen gaan komend weekend al op vakantie. Zonvakanties, reisvakanties, avontuurvakanties, dichtbij of juist ver van huis. Het is vakantie en mensen willen erop uit. De een gaat voor luxe de ander voor kamperen of lekker met de caravan van huis.

Aanstaand weekend wordt er weer volop drukte verwacht op de Nederlandse wegen. Vakantiegangers die binnen Nederland op vakantie gaan of weg uit Nederland hebben kans om verkeersopstoppingen tegen te komen. De ANWB verwacht dat er rond de 850 000 mensen op vakantie zullen gaan.

Het rijden met een caravan of ander soort zware aanhanger is zeer belastend voor het trekkend voertuig. Zulke zware combinaties kunnen voor allerlei gevaar zorgen op de weg. Maar ook file rijden kan schadelijk zijn voor beide voertuigen. Met name de koppelingsplaten en remschijven hebben het zwaar te verduren. Sommige mensen houden hun voeten onnodig op de pedalen, wat slijtage en andere beschadigingen veroorzaakt.

Naast dat het file rijden met veel remmen en optrekken slecht is voor de gehele combinatie zijn verkeersopstoppingen ook op andere manieren gevaarlijk. Het komt wel eens voor dat bij automobilisten even hun concentratie wegneemt. Dit kan zijn door spelende kinderen op de achterbank of bijvoorbeeld vermoeidheid of dat de zon in hun ogen schijnt. Aankomende files kunnen dan pas later worden ingeschat waardoor er harder afgeremd moet worden. Voor de auto’s hierna is dit effect nog groter, terwijl je met een zware aanhanger ook een langere remweg hebt. Dit kan een botsing tot gevolg hebben. Zorg dat u van te voren op alles voorbereid bent en zorg dus ook voor een goede caravanverzekering. Dit kan een hoop ellende en onkosten voorkomen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten