donderdag 5 mei 2011

Tips om je caravan te verkopen.


Al jaren de caravan op een opslagplaats staan en er waarschijnlijk de komende jaren ook geen gebruik van maken? Zonde want het verkopen van je caravan kan een hoop opleveren en scheelt u kosten in opslag. Hier enkele tips voor het verkopen van je caravan.
Bepaal de prijs voor de caravan aan de hand van prijzen die voor min of meer dezelfde caravans wordt gevraagd, dit is slimmer dan hem verkopen tegen elk aannemelijk bod aangezien hier geen ondergrens aan zit. Om te bepalen wat je caravan ongeveer waar dis kun je informatie inwinnen bij dealers of diverse websites af te struinen. Heb je hier echter geen tijd voor en wil je hem zo snel mogelijk verkopen? Probeer de vraagprijs dan onder de gangbare prijs te houden, niet te veel natuurlijk maar stel wel van tevoren een minimum in zodat je hem zeker niet voor een prikkie weg doet.
Het verkopen van je caravan wordt een stuk gemakkelijker als de caravan gekeurd is. De PACK keuring kost niet erg veel maar geeft de volgende eigenaar wel veel informatie over de staat van onderhoud.
Plaats overal zo veel mogelijk advertenties. Zet ze bijvoorbeeld op gratis verkoopsites als eBay of Marktplaats, hang een briefje op in de supermarkt en maak eventueel gebruik van je Social Media.
Geef op websites als marktplaats een erg goede omschrijving van je caravan. Waarom is jouw caravan anders dan al die anderen die hier ook aangeboden worden? Weinig kilometers is erg aantrekkelijk voor potentiĆ«le kopers, benadruk dit dus als dit toepasbaar is. Veel details beschrijven maakt het voor kopers makkelijker om een beslissing te maken en je krijgt niet onnodig veel vragen of kijkers. Maak goede duidelijke en scherpe foto’s van de buitenkant en het interieur en zorg dat de caravan er hierop netjes en helemaal in orde uit ziet.
Als je een koper gevonden hebt voor je caravan is het slim om een schriftelijke bevestiging te maken van de overname. Zet duidelijk op papier wie aan wie verkoopt, wanneer de overname plaatsvond en de manier van betaling. Zet hiernaast alles neer wat van belang kan zijn zoals het merk, type, bouwjaar enz. en onderteken beiden deze papieren. Dit kan later een hoop misverstanden en gedoe voorkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten