dinsdag 19 april 2011

Laat je caravan dit voorjaar nakijken

Met het ontzettend lekkere voorjaar van 2011 zijn er al volop mensen aan het kamperen. Bent u van plan misschien aankomend paasweekend of in de meivakantie op er met de caravan op uit te trekken, dan is het verstandig om het een en ander na te lopen. De banden van vele caravans lijden onder het ‘op stal staan’. Controleer of je banden nog niet versleten zijn en zeker als je van plan bent ver weg te rijden richting Frankrijk, Spanje of Italie.
Zo hielden VVN Holten in samenwerking met autogarage Erik Huzen in Holten afgelopen weekend een caravankeuring. Hier konden caravanbezitters hun caravan eens goed na laten lopen. Wat erg opvallend was, waren de verscheidene kapotte gasleidingen. Ook waren er verschillende caravans met slecht of niet- functionerende oploopremmen. Verder waren er wat probleempjes met de verlichting, die makkelijk verholpen konden worden. In holten werden verschillende caravanbezitters geadviseerd nieuwe banden te kopen omdat de oude versleten waren.
Een nieuwe regel voor zowel caravans en aanhouders is dat de losbreekkabel tegenwoordig niet meer aan de trekhaak mag worden vastgemaakt maar aan een vast oog aan het trekkende voertuig. Eigenlijk een logische handeling waar toch veel mensen niet van op de hoogte waren. Als de trekhaak op een of andere manier van het voertuig af zou vallen, dan is de losbreekkabel in ieder geval nog met het voertuig verbonden zodat deze niet meteen over de weg zal vliegen.
Daarnaast waren ook in Hulten niet veel mensen op de hoogte van het feit dat het mistachterlicht van het trekkende voertuig automatisch uitgeschakeld moet zijn als het mistlicht van de caravan ingeschakeld wordt.
Ook is het natuurlijk altijd verstandig om na te lopen of de caravanverzekering betaald is en of de caravanverzekering ook de verschillende doeleinden van de caravan voor het aankomende jaar dekt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten